Az Apple bemutatta a kommunikáció jövőjét / Apple Vision Pro
2023. június 06. írta: Tech Logistic

Az Apple bemutatta a kommunikáció jövőjét / Apple Vision Pro

 

 

Tegnap az Apple WWDC23-as eseményén bemutatkozott a Vision Pro. Tim Cook, a vezérigazgató azt mondta, hogy ez lesz a kommunikáció jövője. A cikk végére megpróbálom kideríteni, hogy ez valóban lehet-e így.

Került egy rakat szenzor és érzékelő, hogy minden megfelelő módon működhessen. Ahogy a kép is mutatja került egy-egy kamera mind két oldalra elől, egy IR illuminators (magyar szót nem ismerek rá...), néz lefelé is két kamera. 

Középre került, egy az iPhone Pro modellekből már ismerős LiDAR, illetve két darab TrueDepth kamera.

1686054677549.jpg

Aki figyelte a képeket láthatta, hogy középen más színű a szemnél a Vision Pro. Ez azért van, mert bizonyos esetekben kívülről be lehet látni a szemhez. Ennek az Apple szerint fontos szerepe lehet akkor, ha használjuk a Vision Pro-t és beszélünk valakivel éppen. 

Gesztusvezérlést lehet majd használni az eszközön a tartalmak vezérléséhez, illetve egyszerre több ablakot is lehet futtatni.

A szemünk előtt két Micro-OLED kijelző kapott helyet, összesen 23 millió pixellel, amely több, mint egy 4K TV pixelszáma. Ezt a kijelzőt meg is kell hajtania valaminek, ebben egy Apple M2-es processzor dolgozik egy frissen bemutatott R1-es chippel együtt. Az R1 felel a bemenő adatok feldolgozásáért, a kameráktól, mikrofonoktól illetve a szenzoroktól. Az áramforrást biztosíthatja akkumulátor is, amely egy zsebben elférő telep lesz. Az áramforrásnak egy külön csatlakozója lesz a Vision Pro oldalán. Az eszközt itt nem az Apple termékeknél már megszokott Face ID-val lehet majd feloldani, hanem Optic ID-val, igazából nagy jelentősége nincs, láttunk már ilyet a Galaxy telefonoknál régen.

Erről az eszközről sem maradhatott le a Digital Crown (szép magyar szóval: tekerentyű), ez ugyanaz mint ami a Watchokon is van. Ebben is megtalálható lesz a már jól ismert Spatial Audio.

Jó, jó, de mit tud?

 

Egy szóval mindent tud, amit egy Mac. Még akár billentyűzetet és egeret is tudtok majd hozzá használni.

Sőt... Még többet is! Most szeretném, hogy inkább a videók beszéljenek helyettem, az talán jobban fogja tudni szimulálni, hogy mit is tud pontosan.

Ezek után mindenki eldöntheti, ez szükséges-e egy átlag embernek. Véleményem szerint ezekre a funkciókra egy átlagfelhasználónak nem igazán van szüksége. Ettől függetlenül az idei év legjobb termékének tartom a Vision Pro-t. Ebben benne van az innováció, illetve a hosszú éveken át tartó fejlesztés. Hogy ez lesz-e a jövő egyelőre nem tudni, én azt mondom, hogy akkora sikere nem lesz, mint a telefonoknak volt, de bármi lehet. Engem teljesen lenyűgözött a Vision Pro, én arra számítottam, hogy egy egyszerű VR-t fog majd piacra dobni az Apple. Egyelőre nem lehet megvásárolni, de jövőre bárki meg fogja tudni vásárolni 3499 dolláros áron, legalábbis az Egyesült Államokban biztos. Arról, hogy jönni fog-e Európába nem tudni, de az Apple-t ismerve feltehetőleg nálunk is ugyanakkor lesz majd elérhető. Kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre, szóval írjátok le a kommentekhez!

A bejegyzés trackback címe:

https://techlogistic.blog.hu/api/trackback/id/tr318140326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása