Bemutatkozott az iPad 10. generációja!
2022. október 18. írta: Tech Logistic

Bemutatkozott az iPad 10. generációja!

 Ma külön esemény nélkül érkezett meg többek közt az új 10. generációs iPad.


Idén új dizájnnal rendelkezik már az alap iPad is, ez már mondhatni időszerű volt. Az előlap egy új, 10,9-es teljesen előlapot kitöltő Liquid Retina panel 2360 x 1640 pixeles felbontással (264ppi) és maximálisan 500 nites fényerővel. Ami érdekes a kijelző kapcsán, hogy nem Apple Pencil 2 támogatást kapott, hanem az első generációs érintőceruzát támogatja csak a kijelző. El kell búcsúznunk a kijelző aljáról a Home gombtól, ugyanis mostmár a 10. generációs iPad is bekapcsoló gombba épített ujjlenyomat-olvasóval rendelkezik.

A ház alatt egy A14 Bionic lapul, amely még mindig igen erős processzor.  Változott idén a hátlapi dizájn is, tehát mostmár kiemelkedik a hátlap síkjából a 12 megapixeles f/1.8-as rekeszértékű kamera. A hátlapi kameránál maximálisan ötszörös digitális zoom érhető el. Videofelvétel tekintetében képes maximum 4k@fps-re is. Az előlapra egy 12 megapixeles ultraszéleslátószögű kamera került, f/2.4-es rekeszértékkel. Az A14-ből adódóan elérhető lesz 5G-s kivitelben is az iPad, illetve minden modell támogat kétsávos WiFi 6 szabványt. Az 5G-s modellek esetben lesz lehetőség eSIM használatára is, valamint lehet nano-SIM-et is használni.

Továbbra is támogatott a billentyűzet, valamint az Apple Pencil első generációja. A Pencil kapcsán érdekes, hogy miért az első generációt támogatja, mivel maga a tableten USB-C csatlakozó van. Az USB-C porton keresztül maximum 20 wattal lehet tölteni a tabletet, az akkumulátor mérete egyelőre nem ismert. 

Hazánkban a kizárólag WiFi támogatással rendelkező 64GB-os alap modell 259.990Ft-ért lesz elvihető, a 256GB-os szintén WiFi modell már 349.990Ft, ami már bőven zsebbenyúlós. Ha szükségünk van az 5G adatkapcsolatra is, akkor már a 64GB-os modell 349.990Ft lesz, a 256GB-os modell pedig 439.990Ft lesz. Magyarországon október 26-tól lesz kapható.

A bejegyzés trackback címe:

https://techlogistic.blog.hu/api/trackback/id/tr8018170351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása